TheBrotherhoodMFT

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΑ The Brotherhood MFT KARATE YOUTH LEAGUE CYPRUS 2019
02 Οκτωβρίου 2022

KARATE YOUTH LEAGUE CYPRUS 2019

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 08:01

Με 4 αθλητές συμμετείχε ο σύλλογος μας στο διεθνές τουρνουά KarateYouthCupCyprus 2019. Η σειρά αυτών των αγώνων k1 youth league είναι από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά τουρνουά Καράτε για μικρές ηλικίες και γενικότερα για αθλητές κάτω των 18 ετών, καθώς οι συμμετέχοντες ανάλογα με το αποτέλεσμα κερδίζουν βαθμούς και ανεβαίνουν στην παγκόσμια κατάταξη των αντίστοιχων κατηγοριών τους. Η ομάδα μας δεν κατάφερε κάποια θέση στο βάθρο των νικητών, είχαμε όμως σημαντικές νίκες και δυνατές εμπειρίες.

Αναλυτικότερα:

ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - kumiteCadetsFemale +54 kg

Η Κωνσταντίνα μας έπαιξε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να παίξει σε αυτούς τους αγώνες. Σε ένα πολύ δύσκολο poolμε Πρωταθλήτριες Ευρώπης και με αντιπάλους στην πρώτη 10άδα και 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο πρώτο αγώνα έπαιξε εναντίον της Τσέχας MuzikarovaKlara (ασημένιο μετάλλιο στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και no7 της Παγκόσμιας κατάταξης) όπου η Κωνσταντίνα επέβαλε τον ρυθμό της και κέρδισε με 5-0.

Το δεύτερο μάτς ήταν εναντίον της Σλοβένας DebeljakHanaόπου πάλι επιβλήθηκε άνετα με 8-1.

Στον τρίτο αγώνα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πολύ καλή Γερμανίδα LueckeAmelie (no 8 στη Παγκόσμια κατάταξη). Η Κωνσταντίνα βρέθηκε να χάνει στο πρώτο λεπτό με 4-0 αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να γυρίσει το αποτέλεσμα υπέρ της με 6-4 μετά από ένα φοβερό και θεαματικό ματς.

Στον τέταρτό της αγώνα βρέθηκε απέναντι στην πάρα πολύ καλή Αιγύπτια IbrahimSantόπου ηττήθηκε με 10-1. Γίνανε σίγουρα κάποια λάθη αλλά αυτό το αποτέλεσμα αδικεί κατά πολύ την Κωνσταντίνα καθώς στο σχήμα των διαιτητών του συγκεκριμένου αγώνα επικρατούσαν αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Αλγερία) και έτσι σε όλες τις εμπλοκές ευνοούνταν πάντα η Αιγύπτια.

Η Αιγύπτια και αυτή με τη σειρά της ήταν άτυχη καθώς αδικήθηκε στον ημιτελικό, όπου μεταφέρθηκε σε tatamiμε Ευρωπαϊκούς διαιτητές και μετά από ένα ματς με 0-0 σκόρ έχασε στην απόφαση των κριτών με 3-2 από την Αυστριακή DevigiliKlara (φετινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης και no 1 στη Παγκόσμια κατάταξη). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προκριθεί η Κωνσταντίνα και να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως πλέον η Κωνσταντίνα μπορεί να «κοιτάει στα μάτια» και να διεκδικεί τη νίκη από οποιαδήποτε αθλήτρια βρεθεί αντιμέτωπη.

ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – KumiteCadetsMale -63 kg

Και ο Κωνσταντίνος έπαιξε πάρα πολύ καλά, ίσως καλύτερα από όλες τις φορές που έχει αγωνιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στον πρώτο αγώνα συνάντησε τον Κύπριο PourgouriDimitri, τον οποίο κέρδισε εύκολα με 6-0.

Στο δεύτερο ματς επιβλήθηκε και του Ελβετού SchimidJaniskπαίζοντας με πολύ σωστή τακτική με 3-0.

Στον 3 αγώνα ο Κωνσταντίνος παρότι έκανε το καλύτερο παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα με σωστή τακτική, παρόλα αυτά μην παίρνοντας κάποια ρίσκα, μετά από ένα ισόπαλο αγώνα 0-0 με μοιρασμένες επιθέσεις των δύο αθλητών, οι κριτές δώσανε νίκη με απόφαση στο Γάλλο JirikonskyEddyμε 4-1. Ο Γάλλος αθλητής έπειτα ηττήθηκε στο τελικό tatamiαπό τον Ισπανό αθλητή στερώντας έτσι την ευκαιρία στον Κωνσταντίνο να διεκδικήσει τη 3η θέση.

Το σημαντικό και για τον Κωνσταντίνο πλέον είναι πως περιορίζεται το άγχος του και πως ανταγωνίζεται στα ίσια δυνατούς αντιπάλους.

ΡΟΎΝΤΗ ΜΑΡΙΝΝΑ – Kumite Cadets Female -54 kg

HΜαρίνα μας δυστυχώς ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα (στον 1ο είχε bye) οριακά από την Αγγλίδα αθλήτρια με απόφαση κριτών 3-2, μετά από ισόπαλο αγώνα 2-2.. Ενώ η Μαρίνα προηγήθηκε με 1-0 και στη συνέχεια πάλι ήταν μπροστά με 2-1, η Αγγλίδα μετά από λάθη τακτικής της Μαρίνας ισοφάρισε σε 2-2 και ενώ η Μαρίνα πάλι θα κέρδιζε τον αγώνα λόγω senjuδε μπόρεσε να διαχειριστεί το άγχος της πατώντας έτσι εκτός ορίων του tatamiκαι χάνοντας το senju. Η Αγγλίδα λοιπόν κέρδισε το σύνολο των κριτών με αυτή της την προσπάθεια κάνοντάς τους να την ψηφίσουν στην απόφαση.

ΚΟΣΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – KumiteU14 Male -55 kg

OΆγγελος επίσης ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 1-0 από Ρώσο αθλητή. Ήταν ένα οριακό ματς με αρκετές παρατηρήσεις και από τις δύο πλευρές με καλύτερη αίσθηση της απόστασης υπέρ του Ρώσου και για αυτό έφτασε και στη νίκη. Δυστυχώς ο Άγγελος ήταν και αυτός άτυχος καθώς ο Ρώσος μετά από 3 νικηφόρους αγώνες ηττήθηκε στον ημιτελικό στερώντας έτσι στον Άγγελο τη διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Επίσης μαζί μας ταξίδεψε και αγωνίστηκε και η Σγουροπούλου Αναστασία (kumiteJuniorsFemale +59 kg) η οποία προπονείται στην ομάδα μας εδώ και αρκετούς μήνες. Η Αναστασία ηττήθηκε και αυτή στον πρώτο αγώνα με 3-0 από τη Γαλλίδα αθλήτρια κυρίως λόγω μεγάλου άγχους, το οποίο την οδήγησε σε κακή ψυχολογία και σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ σφιχτή και μη μπορώντας να αφήσει το κορμί της και το μυαλό της ελεύθερα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους του φίλους και όσους μας στηρίζουν και είναι κοντά μας πάντα, είτε σε καλά είτε σε κακά αποτελέσματα. Επίσης τους χορηγούς μας SekerCleaners, LikeSensePerfumes, CaptainsBakery, Captain’sSpicesκαι Fitshopγια την όλη βοήθεια και αυτή τη σεζόν. Επόμενο YouthCupκαι μεγάλος μας στόχος με την ίδια βαρύτητα το YouthLeagueστο Umagτης Κροατίας στις 5-7 Ιουλίου όπου η ομάδα μας θα συμμετέχει με 4 πάλι αθλητές.

The BrotherHood NEW

Διαβάστηκε 811 φορές