fbpx

WIKF EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2018

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο σύλλογος μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της WadoInternationalKarateFederation (WIKF) ως μέρος της Ελληνικής αποστολής που αποτελούταν από τρεις συλλόγους. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην πολύ όμορφη πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας.

Η ομάδα μας έλαβε μέρος με έξι αθλητές αποσπώντας επτά μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα).

Αναλυτικά οι διακριθέντες:

ΛυρίτσηΒασιλική
1ηθέση Kumite Juveniles Female -45kg
Η Βασιλική μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες (6-0, 3-0, 0-0) εναντίον αθλητριών από Σουηδία, Ολλανδία και Δανία, έφτασε στον τελικό της κατηγορίας της ενάντια στην Ολλανδή YalcinSaminaεπικρατώντας εύκολα με 6-1.

Η πολύ καλή της απόσταση μαζί με τα λακτίσματα και το επιθετικό της παιχνίδι, δεν άφησαν περιθώριο στις αντιπάλους της να την πλησιάσουν.

Χρυσοπούλου Κωνσταντίνα
1η θέση Kumite Cadets Female +54Kg
3ηθέση Kumite Cadets Female Open
2ηθέση Kata Cadets Female
Η Κωνσταντίνα έλαβε αρχικά μέρος στα Kata όπου μετά από δύο πολύ καλές εκτελέσεις Kataκατετάγη δεύτερη στη βαθμολογία ανάμεσα σε 18 αθλήτριες.

Στην κατηγορία της, στο Kumite, μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες (8-0, 5-3, 3-0) εναντίον μιας αθλήτριας από τη Νορβηγία και δύο από τη Δανία, έφτασε στον τελικό εναντίον της Βελγίδας CroughsLoreνικώντας με 5-0.

Την τελευταία μέρα συμμετείχε στην ανοιχτή κατηγορία της ηλικίας της όπου μετά από δύο νίκες (9-0, 5-1) εναντίον αθλητριών από Αγγλία και Δανία, έφτασε να χάσει στον ημιτελικό από τη Νορβηγίδα ElGhamiDounia, με 1-1, λόγω Senjuτης αντιπάλου. Στον τελικό για Τρίτη θέση επικράτησε της Δανέζας LaarsenSofieVibergμε 5-0, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Το πολυδιάστατο και επιθετικό της παιχνίδι και η άρτια φυσικής της κατάσταση, την οδήγησαν σε διάκριση και στις τρεις αυτές κατηγορίες με μόνο ένα μικρό λάθος στον ημιτελικό της ανοιχτής κατηγορίας της στέρησε τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

ΤερψίδηΚατερίνα
3ηθέση Kumite juniors Female -59kg
Η Κατερίνα ξεκίνησε λίγο σφιγμένη χάνοντας στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας της με 5-2 από τη Νορβηγίδα αθλήτρια. Έπειτα, στον τελικό για Τρίτη θέση αντιμετώπισε την GoktekinBerfinαπό την Ολλανδία νικώντας με 8-0, παίρνοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο. Στην ανοιχτή κατηγορία ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από τη Βελγίδα με 5-0.

Η Κατερίνα πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά ταυτόχρονα έκανε λάθη απειρίας σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

Νεοφύτου Πέτρος
2η θέση KumiteSeniorsMale -67Kg
Ο Πέτρος, που προπονείται μαζί μας τον τελευταίο χρόνο, συμμετείχε σε αυτό το πρωτάθλημα με την αποστολή της Κύπρου. Στην κατηγορία του, μετά από δύο νικηφόρους αγώνες (3-1, 2-0) εναντίον αθλητών από την Ισπανία και το Βέλγιο, έφτασε στον τελικό όπου έχασε από τον Ιρλανδό KavanaghRoryμε 7-0. Στην ανοιχτή κατηγορία έχασε στο πρώτο μάτς από Δανό αθλητή με 3-1, ενώ στο ChampionsCupεπίσης έχασε στον πρώτο αγώνα από Πορτογάλο αθλητή με 1-0.

Ο Πέτρος, σαφώς πολύ βελτιωμένος, με αρκετά πιο εμπλουτισμένο παιχνίδι τον τελευταίο καιρό, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση. Παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που μπορεί να βελτιώσει και να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Νταράκη Σοφία
3ηθέση Kumite Juniors Female -53kg
Η Σοφία έχασε στο πρώτο ματς από την Πορτογαλικής καταγωγής πρωταθλήτρια Ευρώπης BarrosTania (2-1), για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο λόγω τεσσάρων συμμετοχών στην κατηγορία της.

Στην ανοιχτή κατηγορία, επίσης έχασε στο πρώτο ματς στην απόφαση των κριτών μετά από ισόπαλο ματς , από την αθλήτρια από το Βέλγιο.

Η Σοφία, κυρίως λόγω άγχους και απειρίας, δεν έδωσε αυτό που δίνει στις προπονήσεις. Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς για βελτίωση για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δημήτρη Πετσάλα για τη συμμετοχή του και την αγωνιστικότητά του. Στην κατηγορία του στον πρώτο αγώνα έχασε από τον Άγγλο αθλητή ενώ στην ανοιχτή κατηγορία, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση όπου μετά από μια νίκη εναντίον του Βέλγου αθλητή με 8-0, έχασε στο δεύτερο αγώνα με 6-5, από έναν από τους καλύτερους αθλητές του πρωταθλήματος, το Δανό LaarsenMadsViberg, προσφέροντάς μας αγωνία και θέαμα.

Η ομάδα μας συμμετείχε και στο ομαδικό KumiteJuniorFemales (Νταράκη, Χρυσοπούλου, Τερψίδη) όπου έχασε στον πρώτο αγώνα από την ομάδα της Κύπρου με 2-1, από λάθος τακτική κυρίως στον τρίτο αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή και στους συλλόγους Ελληνο-Ιαπωνική Ακαδημία Καράτε Τάτσουο Σουζούκι του ChiefInstructorΕλλάδος και αρχηγού αποστολής Γκόργκα Άγγελου και στο WadoΕύβοιας με προπονητή το Δήμου Βαγγέλη για τις διακρίσεις και τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαριέττα AyaΚάλφα, για τη διαρκή βοήθεια και το συντονισμό σε όλους τους αθλητές και παράγοντες της αποστολής αλλά και σε όλους τους γονείς και χορηγούς (Likesenseperfumes, CaptainsBakery, SekerCleaners, Fitshop) για την εμπιστοσύνη και στήριξη.

Τέλος, με αυτό το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται η αγωνιστική μας σεζόν. Από Σεπτέμβρη μπαίνουμε ακόμα πιο δυνατά!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!